Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 25-2-22 και ύστερα από πολύ μεγάλο διάστημα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοικτή Συνέλευση – Διαμαρτυρία των Μελών μας έξω από το Διοικητήριο.





Όλο αυτό το διάστημα οι διαδοχικές αποχωρήσεις των κύριων ξένων εταιριών (REPSOL - Εnergean) έδειχναν πως στο Ιόνιο όπως και στη Κρήτη αυτό το εγχείρημα των εξορύξεων υδρογονανθράκων είχε λάβει τέλος.

Ωστόσο εντελώς αιφνίδια και με αδιαφανή τρόπο άρχισαν οι σεισμικές έρευνες απ’ το πλοίο M/VSWCOOK, υποχρεώνοντας μας σε άμεση κινητοποίηση και επαναπροσδιορισμό, καθόσον ο κίνδυνος των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο είναι πάλι ορατός. Βιώνουμε ήδη στο στάδιο των ερευνών τις πρώτες τους συνέπειες με την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και δυστυχώς τα πρώτα θύματα τους ζιφιούς στις παραλίες της Κέρκυρας.

Η Ανοιχτή Συνέλευση, με το καλωσόρισμα καινούργιων μελών,  αποφάσισε ομόφωνα την ενεργοποίηση των ομάδων εργασίας για τους τομείς της τεχνολογίας, της ενέργειας, του ενημερωτικού υλικού, και της επικοινωνίας με τους ξενόγλωσσους που ζουν στο νησί. Άμεση πρώτη δράση ορίστηκε η προετοιμασία για την συζήτηση του κατατεθειμένου Αιτήματός μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να στηρίξουν τις δράσεις μας, για τη φύση και τη ζωή του τόπου μας, για το μέλλον μας!

Διαπιστώνουμε με λύπη ότι παρόλο που  η Πρόσκληση της Ανοιχτής Συνέλευσης είχε δημοσιοποιηθεί από τα ΜΜΕ και πραγματοποιήθηκε έξω από το Διοικητήριο, μπροστά από τις κεντρικές εισόδους και της Περιφέρειας – Δημαρχείου, αλλά και απέναντι από το πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά, ωστόσο κανένας αιρετός  δεν ευαισθητοποιήθηκε – εμφανίστηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS !

    Απ' το Ιόνιο μέχρι την Κρήτη, ενώνουμε τις φωνές μας για να πούμε δυνατά ΟΧΙ στις εξορύξεις, ΝΑΙ στη ζωή. Γιατί: Εξορύξεις υδρογ...